Λίλα Κούρτη

Λίλα Κούρτη

Sales & Exports Manager,ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ

Η Λίλα Κούρτη παράλληλα με τις σπουδές στα ΑΤΕΙ στις Σχολές Οικονομίας & Διοίκησης, στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, εργάστηκε μαθητευόμενη σε μια σειρά από Ξενοδοχεία και Εστιατόρια της πόλης. Στη μετέπειτα μαγειρική της πορεία, εργάστηκε επί 15 συνεχόμενα έτη πλάι σε καταξιωμένους Αρχιμάγειρες και σε φημισμένα και βραβευμένα γαστρονομικά εστιατόρια και ξενοδοχεία, ενώ ανέλαβε το «τιμόνι» σε δύο σημαντικά γαστρονομικά εστιατόρια, στη μαγειρική της καριέρα.

Έγινε μέλος της δημιουργικής ομάδας Trikalinos το 2008, και από τότε αναπτύσσει το project της -περνώντας από τη θεωρία στην πράξη- σχετικά με το πώς η εταιρεία μπορεί να επικοινωνεί με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο τα προϊόντα της, να δημιουργεί καινούρια προϊόντα και νέες αγορές και να αξιοποιήσει τη δύναμη μιας νέας παγκόσμιας γλώσσας επικοινωνίας (στον τομέα της εμπορίας Gourmet προϊόντων και στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων): εκείνη της μαγειρικής.

Είναι εισηγήτρια πολλών εξειδικευμένων Γαστρονομικών Σεμιναρίων και συνεργάζεται σταθερά από το 2009 με όλες τις Κρατικές και Αναγνωρισμένες Σχολές Μαγειρικής, εκπαιδεύοντας τους νέους σπουδαστές, αλλά και καταρτισμένους επαγγελματίες, πάνω στην κατανόηση και γαστρονομική αξιοποίηση του Αυγοτάραχου.

Είναι μέλος της Ομάδας Εξαγωγών της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ και μέλος της Ομάδας Εξωστρέφειας του Σ.Ε.Β.

Ηγείται του τμήματος Εξαγωγών και του τμήματος Μάρκετινγκ της εταιρίας Trikalinos, από το 2010. Μαζί με την ομάδα της έχουν καταφέρει να εισέλθουν σε περισσότερες από 37 διεθνείς αγορές, έχουν κερδίσει πολυάριθμα Βραβεία Κορυφαίου Brand, Κορυφαίας  Ποιότητας και Συσκευασίας και σταθερά χτίζουν την εταιρική Μπράντα και εργάζονται για την συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη της εταιρείας και των προϊόντων Trikalinos.