Προκόπης Θεοδωρίδης

Προκόπης Θεοδωρίδης

Αν. Καθηγητής Marketing, Διευθυντής Εργαστηρίου Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγροτικού Χώρου, Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο Προκόπης Κ. Θεοδωρίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστήμιου Πατρών και είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγροτικού Χώρου».

Αποφοίτησε από το Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης των Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά, συνέχισε τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Stirling στην Σκωτία (MSc in Marketing).  Είναι Διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στα πεδία της συμπεριφοράς του καταναλωτή, στην σχέση του μάρκετινγκ με την βιώσιμη ανάπτυξη, στην σπατάλη τροφίμων, του μάρκετινγκ επιχειρήσεων τροφίμων και λιανεμπορίου και στις επικοινωνίες μάρκετινγκ. Έχει παρουσιάσει ερευνητικές μελέτες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Είναι Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.) και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (EMAC).